full screen background image

Concert tradițional de colinde ”Răsăritul cel de Sus”, pregătit de copiii de la Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți

Copiii de la Așezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți al Mânăstirii Bogdana, au pregătit cea de a V-a ediție a Concertului tradițional de colinde ”Răsăritul cel de Sus”. Concertul este programat pentru după-amiaza zilei de duminică, la ora 16.00 în sala mare din incinta Așezământului și sunt invitați toți prietenii copiilor și iubitorii de cântece religioase specifice Sărbătorilor de iarnă. Cu multă pasiune şi dăruire, copiii din componența corului îi vor introduce pe cei prezenți în atmosfera caldă a Crăciunului.

În această săptămână, copiii de la Așezământ au primit vizita studenţilor din cadrul ASCOR – Iaşi.

Miercuri, 13 decembrie 2017, studenţii din cadrul ASOCIAŢIEI STUDENŢILOR CREŞTINI ORTODOCŞI ROMÂNI (ASCOR) – FILIALA IAŞI i-au inclus pe prietenii lor de la Rădăuți în Campania ,,Moş Crăciun prin spital”, desfăşurată în perioada 21 noiembrie – 15 decembrie 2017 și i-au vizitat, însoţiţi de Moş Crăciun, şi dăruindu-le copiilor câte un ursuleţ de pluş.

Înainte de a primi darurile, copiii i-au colindat pe oaspeţi, bucuria şi surpriza fiind astfel de ambele părţi.

Copiii de la Aşezământ au împodobit bradul de Crăciun, participând cu mic cu mare, de la preşcolari până la cei de gimnaziu şi liceu. Fiecare copil a aşezat în brad câte un glob, pe care a scris înainte un mesaj reprezentativ.

Totodată, copiii care fac parte din Corul Aşezământului ,,Sf. Ierarh Leontie”, aflat sub îndrumarea domnului profesor George Mironescu, au început să colinde, alegând ca prime gazde persoanele vârstnice de la Azilul de bătrâni din Rădăuţi.

Bucuria va fi deplină duminică, 17 decembrie 2017, ora 16:00, când va avea loc cea de-a cincea ediţie a Concertului tradiţional de colinde ,,RĂSĂRITUL CEL DE SUS”, în sala mare din incinta Aşezământului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments