full screen background image

Pârtia de schi din Rarău riscă să nu fie deschisă în această iarnă

Pârtia de schi din Rarău riscă să nu fie deschisă nici în această iarnă, crede preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

“Pentru Câmpulung Moldovenesc și pentru județul Suceava, pârtia de schi de pe Rarău este un obiectiv de investiții extrem de important, atât pentru turism, cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă. Omologarea tronsonului I este în pericol de a nu putea fi realizată nici în această iarnă. Pe această cale îmi exprim îngrijorarea privind situația finanțării lucrărilor, și că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei.”, spune Flutur.

Şeful judeţului a transmis o adresă Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice, prin care solicită să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielilor, pentru lucrările executate și pentru finalizarea tronsonului I.

În adresă se menționează că:

“Având în vedere Ordinul Ministrului Turismului nr. 447/2017 pentru defalcarea sumelor alocate pe anul 2017 de la bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului, către bugetele locale, pentru finanțarea proiectelor de investiții în turism aflate în derulare precum și în baza autorizației de construire nr. 95 din 07.09.2016 pentru executarea lucrărilor de construire pentru “Pârtii de schi omologate și transport pe cablu în masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău”- tronson I a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 06.06.2017.

Din data de 06.06.2017 până în octombrie 2017 s-au executat lucrări la următoarele obiecte:
– Parcare auto + drum acces
– Clădire anexă stația inferioară
– Instalație de înzăpezit artificial
– Clădire stație de pompare înaltă presiune
– Profilare pârtie tronson 1
– Montare sistem bileterie
– Clădire garaj ratrac
– Instalații de iluminat pârtie de schi

Valoarea lucrărilor executate este de 2.398.342,32 lei, cu T.V.A. inclus.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului adresa nr. 28.322 din 16.10.2017 (împreună cu toate documentele solicitate) prin care a solicitat transferul sumei de 2.378.342,32 lei.

Până astăzi, suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc, rugându-vă astfel, domnule ministru să sprijiniți finalizarea în bune condițiuni a acestui proiect de o importanță deosebită pentru județul Suceava, alocând sumele necesare conform celor de mai sus.”

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza