full screen background image

La Rădăuți se va păstra același nivel al taxelor și impozitelor locale ca și în 2017

În anul 2018, la Rădăuți se va păstra același nivel al taxelor și impozitelor locale ca și în 2017, conform deciziei Consiliului Local din ședința ordinară a lunii noiembrie.

Unele mici modificări au provenit prin adoptarea de către Guvern a Ordonanței 79/ 2017 pentru modificarea Codului Fiscal, ceea ce a dus la micșorarea impozitului pe teren la persoane fizice.

De asemenea, aceeași ordonanță a prevăzut o creștere a impozitului pentru mijloacele de transport cu masă maximă autorizată mai mare de 12 tone, a precizat economistul Silviu Ursescu, șef serviciu Impozite și Taxe din cadrul Primăriei rădăuțene.

De exemplu, impozitul pentru apartament cu două camere rămâne la aproximativ 120 de lei. În cazul unui apartament cu trei camere cu o suprafață medie de 80 mp situat în zona centrală, acesta va fi în jurul sumei de 180 de lei, pentru un apartament cu două camere va fi de circa 120 de lei, iar pentru o garsonieră cu suprafață de 25 mp, va ajunge la 55 – 60 de lei.

Silviu Ursescu a mai spus după ședința de consiliu că din rândul taxelor care au suferit modificări sunt de luat în considerare taxele speciale, cele care sunt percepute de la contribuabilii solicitanți de efectuarea unui serviciu, și a amintit taxa pentru vizarea autorizării de funcționare a spațiilor comerciale.

În schimb au fost introduse trei taxe noi: taxa pentru eliberarea avizului necesar efectuării de lucrări tehnico – edilitare în valoare de 50 de lei, taxa pentru procesarea documentelor necesare înmatriculării mijloacelor de transport în cazul intermediarilor, care va fi de 50 de lei și taxa pentru exercitarea dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietățile publice și private ale municipiului Rădăuți, mai exact pentru rețele supraterane.

Aceasta va fi de 2 lei/ ml/ an, pentru infrastructură rețele aeriene va fi de 100 lei/ stâlp, iar pentru rețele subterane va fi de 2 lei/ml/ an.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments


TAG