full screen background image

Jandarmii vor menţine ordinea şi liniştea publică în perioada Sărbătorilor de iarnă

Pentru asigurarea intervenţiei imediate şi oportune, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) va acţiona, în medie, zilnic, cu 70 de jandarmi în dispozitivul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Totodată, se va avea în vederea organizarea unor acţiuni punctuale pentru combaterea tăierilor ilegale de material lemnos, a comercializării brazilor de Crăciun fără documente legale de provenienţă, precum şi a materialelor pirotehnice.

Cu ocazia adunărilor publice cu participare numeroasă de persoane, IJJ va desfăşura misiuni de asigurare a ordinii publice şi de monitorizare a zonelor cu târguri de Sărbători, inclusiv a celor cu spectacole de datini şi obiceiuri de Crăciun şi de Anul Nou.

De asemenea, va fi asigurat dispozitivul permanent de intervenţie în zona obiectivelor păzite de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, dar şi în cele identificate ca prezentând posibile riscuri de atacuri teroriste.

Chiar dacă nu se deţin date care să indice posibile riscuri teroriste, această ameninţare vizând evenimente sau grupuri de turişti, se menţine la un nivel ridicat.

Printre cauzele care stau la luarea acestei măsuri stau intensificarea sentimentului de insecuritate generat de continuitatea fluxurilor migratorii către Uniunea Europeană din imediata vecinătatea frontierelor României, cât şi afluxul important de turişti israelieni pe teritoriul judeţului Suceava, în anul 2017 constatându-se o creştere importantă a numărului acestora.

comments

comments