full screen background image

Inițiativă locală. Dezvoltare regională. Viitorul sună REGIO

Echipa Radio VIVA FM a fost la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din Piatra Neamț, unde a făcut cunoștință cu conducerea și angajații agenției, în vederea stabilirii unui parteneriat de colaborare.

ADR este un generator de dezvoltare economico-socială a Regiunii Nord-Est, elaborează și promovează strategii, atrage resurse, identifică și implementează programe de finanțare și oferă servicii pentru stimularea creșterii economice durabile, a parteneriatelor și spiritului antreprenorial.
Parte a provinciei istorice Moldova, regiunea nord-estică a României este o zonă în care istoria, cultura și tradiția completează mediul natural, deosebit de atrăgător.

Regiunea Nord-Est este cea mai mare regiune de dezvoltare a României, sub aspectul numărului de locuitori și al suprafeței deținute.

Beneficiind de o bogată tradiție istorică, culturală și spirituală, regiunea îmbină în mod armonios tradiționalul cu modernul și trecutul cu prezentul, potențialul acesteia putând fi folosit pentru dezvoltarea infrastructurii, a zonelor rurale, a turismului și a resurselor umane.

Iași, puternic centru industrial și, totodată, unul dintre cele mai importante centre universitare, de cultură, artă, tradiție și spiritualitate din România, a fost vreme de secole capitala Moldovei.

Bacău, renumit în Evul Mediu ca punct vamal și centru comercial, în prezent este de asemenea un important centru industrial și universitar, cu o economie puternică, dinamică și cu numeroase investiții străine.

Suceava și Piatra Neamt, orașe care nu și-au pierdut din farmecul istoric, au devenit centrele unei industrii turistice în dezvoltare și importante puncte de plecare în călătoria spirituală de vizitare a mănăstirilor sau pentru plimbările montane pe care le oferă Carpații.

Botoșani și Vaslui, vechi centre comerciale si agricole, aceste orașe au fost martori ai unor importante evenimente istorice și loc de origine pentru artiști, scriitori și muzicieni români celebri.

În prezent Botoșani și Vaslui sunt centre importante pentru dezvoltarea regională, în ceea ce privește industria textilă și prelucrătoare.

Datorită costurilor scăzute și a forței de muncă bine calificate, Regiunea Nord-Est este una din cele mai avantajoase zone pentru investiții din Europa.

„Obiectivul nostru este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă și să valorificăm oportunitățile oferite de acest program, în forma în care ne-au fost oferite, pentru că dinamica societății europene ne poate duce cu gândul că nu ne vom mai întâlni cu ele în aceleași condiții” a declarat pentru Viva Fm directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei.

În același context, directorul Direcției Dezvoltarea Afacerilor – Rubik Hub, Vlad Gliga ne-a spus că Rubik Hub creează pentru actualii și viitorii antreprenori un mediu stabil de învățare și dezvoltare, în care aceștia interacționează și experimentează, punându-și astfel la încercare ideile de start-up.

Tot el a afirmat că anterprenori cu experință fac parte din comunitatea Start-Up Rubik Hub având avantajul să își cunoască și să își împărtășească experiențele vieții de antreprenor, descoperind răspunsuri la provocările cotidiene.

Concluzia lui Vlad Gliga a fost că misiunea Rubik Hub continuă, el adresând o invitație comunității de afaceri din regiunea de Nord-Est să se implice activ în parteneriate economice.

VIVA FM și Regiunea de Dezvoltare Nord-Est vor continua să prezinte aspecte de bune practică și să promoveze spiritul antreprenorial prin dezvoltarea oricăror forme de afaceri.

comments

comments