full screen background image

Tenis: Meciul România – Luxemburg, din Cupa Davis, va avea loc la Piatra Neamț

Meciul dintre echipele masculine ale României și Luxemburgului, din primul tur al Grupei II, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, va avea loc în perioada 3-4 februarie la Piatra Neamț, a anunțat Federația Română de Tenis, marți, într-un comunicat remis AGERPRES.

”După consultări cu componenții echipei României și după întâlniri cu autoritățile locale, care s-au arătat dornice să se implice alături de FRT în organizarea acestui eveniment, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă din Piatra Neamț”, precizează comunicatul, menționând că suprafața de joc va fi stabilită ulterior.

La mijlocul lunii trecute, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, și vicepreședintele Răzvan Itu au mers la Piatra Neamț pentru a discuta cu autoritățile locale posibilitatea ca întâlnirea dintre echipele României și Luxemburgului să aibă loc în această localitate.

România va juca în premieră cu echipa Luxemburgului.

La sfârșitul lunii octombrie, România a fost învinsă de Israel cu 5-0 la Ramat Hasharon, în meci de baraj pentru menținerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Fără jucători de bază ca Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea, România a retrogradat după 24 de ani din Grupa I în Grupa a II-a (al treilea eșalon mondial).

Cel mai cunoscut tenisman luxemburghez este Gilles Muller, care ocupă locul 25 în clasamentul mondial de simplu.

comments

comments