full screen background image

Comisiile parlamentare încep dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2018

Comisiile parlamentare încep marţi dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2018, votul final fiind programat într-o şedinţă comună a Legislativului, în 21 decembrie.

Parlamentarii au avut termen până luni, la ora 9:00, să depună amendamente. PNL a anunţat că a depus peste 350 de amendamente la proiectul de buget pe 2018, printre care se numără eliminarea supraaccizei la carburanţi, mărirea pensiilor cu 9% şi eliminarea OUG pentru TVA split. USR a depus 270 de amendamente, dorind mai puţini bani la “Programul Naţional de Dezvoltare Locală” (PNDL) şi fonduri mai mari pentru infrastructură, sănătate şi educaţie. Cele mai multe amendamente, peste 3.000, au fost însă depuse PMP.

De marţi, de la ora 9:00, vor începe dezbaterile bugetului în comisiile Parlamentului, tot marţi, între 10:00 şi 14:00 urmând să aibă loc dezbateri generale în Comisiile de buget reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Începând de miercuri şi până sâmbătă sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului în cadrul comisiilor de buget, iar votul final în plenul reunit al Parlamentului va avea loc pe 21 decembrie.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută proiectul de buget pe 2018, în care sănătatea, educaţia şi investiţiile sunt anunţate ca domenii prioritare.

news.ro

comments

comments