full screen background image

Accident de muncă la Oltchim; o persoană rănită și una decedată

Un bărbat a murit și altul a fost rănit marți, într-un accident produs pe platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cei doi muncitori căzând de la o înălțime de patru metri într-un vas de colectare gol, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, echipajele medicale au găsit un bărbat de 48 de ani inconștient și un bărbat de 59 de ani, grav rănit.

Bărbatul găsit inconștient a fost declarat decedat la o aproximativ o oră de la producerea accidentului. Muncitorul rănit, în vârstă de 59 de ani, a fost preluat de un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță și transportat la spital. El se află în stare gravă și este supus unor investigații medicale.

Reprezentanții ISU au precizat că accidentul s-a produs marți dimineața, în jurul orei 9,34. La intervenție au participat un echipaj de la SMURD Vâlcea, două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea și o ambulanță de la combinatul chimic.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul muncitorului de 48 de ani, decedat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, cei doi muncitori efectuau lucrări de reparații la un recipient în care au fost anterior substanțe toxice și este posibil să se fi intoxicat din cauza emanațiilor de gaze.

AGERPRES

comments

comments