full screen background image

500 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Astfel, în perioada 8 – 10 decembrie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră, au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice

Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate, au urcat băuţi la volan.

Au fost testaţi alcoolscopic 500 de conducători auto, fiind constatate 9 infracţiuni, cele mai multe (6) constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 de lei, au fost reţinute 19 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

comments

comments