full screen background image

Ministrul de Interne l-a vizitat pe polițistul sucevean Dan Ciprian Sfichi în spital

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a vizitat, la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, din Iași, pe Dan Ciprian Sfichi, polițistul de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava, rănit grav după ce a fost atacat cu o sabie de un interlop, în timpul unei percheziții.

„E mai bine! Doamne ajută!”, a scris ministrul pe contul de Facebook.

Marți dimineața, lucrători din cadrul BCCO Suceava sprijiniți de lucrători din cadrul SAS, I.P.J. Suceava, au descins la un imobil din municipiul Rădăuți pentru efectuarea unei percheziții domiciliare într-un dosar ce îl viza pe un bărbat.

În momentul pătrunderii efective în locuință nu era nici o sursă de lumină, iar lucrătorul SAS Suceava aflat în dreptul ușii de acces, a fost lovit cu o sabie ascuțită în zona capului de către bărbat și a căzut la pământ.

El a suferit leziuni foarte grave la cap și a fost stabilizat la SJU Suceava de unde a fost transferat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirugie din Iași unde a fost operat și este în continuare în stare gravă.

Lucrătorii prezenți la fața locului l-au imobilizat pe suspect.

Agresorul, Alexandru Huțuleac, a fost arestat preventiv.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va organiza luni o dezbatere publică referitoare la proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. Una dintre măsurile propuse se referă la mărirea amenzii pentru persoana care refuză să se legitimeze la solicitarea organelor de ordine publică de la maximum 500 de lei la maximum 1.500 de lei, iar persoana dusă la secţia de poliţie pentru verificare poate pleca după 24 de ore chiar dacă nu i-a fost stabilită identitatea, această măsură având până acum doar caracter administrativ. De asemenea, se propune pedeapsa cu închisoarea pentru ignorarea avertismentelor poliţiei în cazul faptelor antisociale, precum şi pentru jignirea organelor de urmărire penale şi de ordine publică. Proiectul de Lege a fost pus în dezbatere publică în 2 noiembrie.

comments

comments