full screen background image

Noul Mers al Trenurilor 2017 – 2018 intră în vigoare din 9/10 decembrie

Noul Mers al Trenurilor 2017 – 2018 va intra în vigoare începând cu 9/10 decembrie și va fi valabil până la data de 8 decembrie 2018, informează, vineri, CFR Călători.

Zilnic se vor afla în circulație între 1.200 și 1.300 de trenuri, în funcție de perioada din an.

Trenurile Zăpezii circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani (stațiunile Straja și Parâng). În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia — Brașov și retur) pot fi achiziționate la prețuri reduse între 31% și 56%.

În perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor avea prețuri reduse cu 25%, procent care se aplică la tariful de transport pentru adult și copil, tichetul de rezervare a locului plătindu-se integral.

“La trenurile IR 1633 și IR 1632 București Nord — Brașov și retur, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute față pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore și 25 de minute”, precizează compania națională de transport feroviar de călători.

Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2018, legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Trenurile de pe ruta București Nord — Constanța își vor menține duratele reduse de parcurs, de aproximativ 2 ore.

În sezonul estival 2018, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta București Nord — Constanța și retur pentru preluarea călătorilor din Capitală pentru litoral și retur.

Legătura cu Delta Dunării va fi asigurată de trenurile directe IR 1688 și IR 1689 Tulcea Oraș — București Nord și retur, care circulă zilnic în sezonul estival și care vor circula și în perioada de extrasezon în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, vor fi introduse în circulație trenurile IR 1784 și IR 1785 București Nord—Pitești și retur cu legătură în Curtea de Argeș pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea mersului cadențat la interval de o oră pe această rută.

Pentru persoanele care fac naveta pe Valea Prahovei și pe ruta București Nord — Pitești și retur mersul cadențat se menține astfel încât să poată fi preluat traficul existent.

Pe de altă parte, zilnic, la cadență de aproximativ 2 ore, va exista legătura feroviară București — Aeroport și retur.

“În cursul anului 2018 se desfășoară o serie de lucrări de reabilitare a mai multor tronsoane feroviare. Lucrările se efectuează pentru creșterea performanțelor infrastructurii feroviare și a serviciilor oferite călătorilor. În funcție de evoluția acestor lucrări, în circulația trenurilor pot surveni unele întârzieri sau alte modificări punctuale”, precizează CFR Călători.

În traficul internațional, trenurile IR 72 și IR 73 vor circula spre/dinspre Budapesta din Timișoara Nord, iar legătura cu acestea dinspre/spre București Nord va fi asigurată de trenurile IR 1797 și IR 1798 București Nord — Timișoara Nord și retur.

La trenurile IR 366 și IR 367 Brașov— Cluj Napoca — Budapesta se va asigura legătura dinspre/spre Târgu Mureș cu trenuri Săgeata Albastră IR 1749 și IR 1748 Târgu Mureș — Cluj Napoca și retur. Pentru tren IR 366 Brașov — Budapesta se asigură legătură în stația Siculeni de la tren R 5201 care circulă pe ruta Mărășești — Miercurea Ciuc.

Trenurile Ister IR 472 și IR 473 vor circula pe ruta București Nord—Brașov — Sibiu—Budapesta și retur.

Trenurile IR 1094 și IR 1095 București Nord—Ruse și retur vor circula numai în extrasezon, iar în perioada sezon vor circula trenurile IR 461 și IR 460 București — Sofia și retur.

Și în anul 2018, pasagerii vor putea călători în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro pe sens) și Budapesta (de la 29 euro pe sens), Chișinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia și Salonic.

De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara (de la 15 euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 euro pe sens) și Brașov (de la 19 euro pe sens).

Broșura “Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziționată din principalele gări și agenții CFR din București și din țară la prețul de 15 lei. Deoarece conținutul poate fi actualizat, călătorii trebuie să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

AGERPRES

comments

comments