full screen background image

Campanie de informare cu privire la modificarea salariului brut

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava desfăşoară, până pe 31 ianuarie 2018, o campanie cu privire la completarea şi transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.
În acest sens, sunt organizate sesiuni de informare şi conştientizare care se concentrează pe entităţile din grupul ţintă, acestea fiind urmare de mediatizarea rezultatelor.

Demersurile survin necesităţii operării modificărilor salariale începând cu data de 1 ianuarie 2018, condiţii în care se impun clarificări privind modul de interpretare şi aplicare a noilor prevederi legale.

Inspectorul şef Romeo Butnariu face cunoscut că, pentru veni în sprijinul angajatorilor, inspectorii de muncă vor disemina informaţii referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor.

“Campania de conştientizare urmăreşte informarea, prevenirea, şi nu sancţionarea. Acţiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea şi transmiterea în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor a elementelor raportului de muncă, pe fondul transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Totodată, se va insista pe cunoaşterea beneficiilor muncii legale, dar şi a riscurilor la care se expun atât angajaţii, cât şi angajatorii, în cazurile de muncă nedeclarată.”, a spus Butnariu.

comments

comments