full screen background image

PSD: Răspundem din nou neadevărurilor lansate în spațiul public de Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat luni faptul că a solicitat Ministerului Transporturilor să includă finanțarea șoselei de centură a Sucevei în Bugetul pe anul 2018, în anul Centenar, pentru că, deocamdată, este prevăzută o sumă nesemnificativă în dreptul acestui obiectiv de investiții.

Flutur a insistat pe argumentul că există o creștere continuă a traficului rutier dinspre Siret și Rădăuți, că apar frecvent ștrangulări în Șcheia și Obcini, Municipiul Suceava.

El a ridicat și problema respectării unor grafice de execuție a lucrărilor, după ce în luna august finanțarea centurii se asigură cu fonduri europene.

„Am avut și o discuție cu un secretar de stat din minister solicitând să se revină asupra previziunilor din Proiectul de Buget pe 2018, să se găsească o soluție pentru ca șoseaua de centură a municipiului Suceava să fie finalizată în anul Centenar 2018. În ultima perioadă au fost prea multe discuții și controverse cu privire la termenul de finalizare a acestei rute ocolitoare. Acum cred că a venit momentul pentru ca toți parlamentarii suceveni să sprijine efectiv finanțarea în vederea finalizării acestui obiectiv guvernamental în anul Centenar.”, a mai spus Flutur.

În replică, PSD Suceava a ţinut să răspundă din nou “neadevărurilor lansate în spațiul public de Gheorghe Flutur”.

Printr-un comunicat de presă, departamentul de comunicare PSD Suceava transmite:

“Dorim să contribuim la liniștea și pacea sufletească a sucevenilor mai ales în așteptarea Sfintei Sărbători a Crăciunului și nu-i putem lăsa pradă informațiilor false și tendențioase colportate de liderii liberalilor din județ.

Astfel, din respect pentru suceveni, răspundem din nou neadevărurilor lansate în spațiul public de Gheorghe Flutur. Îi reamintim că instituția responsabilă de execuția acestei lucrări este CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și aceasta este cea mai abilitată să oferă informații corecte.

Dacă dl. Gheorghe Flutur ar fi vrut să afle adevărul nu ar fi inventat o discuție imaginară cu un secratar de stat și nu ar fi invocat o informație despre bugetul de stat cât timp acesta încă nu este pe masa Parlamentului, ci s-ar fi adresat instituției mai sus menționate (CNAIR) așa cum am făcut-o și noi.

Ar fi aflat datele pe care noi i le-am mai furnizat, că în luna octombrie a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor de execuție, iar că pentru anul 2018, pentru finalizarea acestei lucrări au fost alocați 75 milioane lei.

Astfel când licitația pentru lucrările de execuție se va încheia constructorul desemnat va putea finaliza acest obiectiv dorit atât de mult de suceveni.

Reamintim din nou liberalilor și faptul că lucrările au început în 2008 și trebuiau finalizate în 2012 de un guvern și un Consiliu Județean PDL, că responsabilii finalizării acestei lucrări (Gheorghe Flutur și guvernul PDL) au modificat proiectul inițial și noul traseu (decis nefiresc printr-o zonă afectată de alunecări) a generat costuri suplimentare astfel că valoarea proiectului a crescut nejustificat cu 62%.

Am dori să-i sugerăm președintelui PNL Suceava ca în locul îndemnurilor ipocrite la solidaritatea tuturor parlamentarilor suceveni ar fi bine să îi sfătuiască pe colegii lui, parlamentarii liberali din județ să vină mai des acolo unde i-au trimis cetățenii adică în Parlament. Astfel poate ar primi informații mai aproape de adevăr asupra activității guvernului PSD –ALDE.”

comments

comments