full screen background image

Comisia pentru legile Justiției nu lucrează în perioada doliului național

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției nu va lucra pe perioada doliului național instituit în memoria Regelui Mihai.

Propunerea a fost făcută joi de senatorul PSD Nicolae Moga și adoptată cu majoritate de voturi.

Astfel, Comisia își va sista lucrările în perioada 14 — 16 decembrie.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre prin care 14, 15 și 16 decembrie sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria regelui Mihai, șef al statului român între anii 1927 — 1930 și 1940 — 1947.

“În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință”, a decis Guvernul.

AGERPRES

comments

comments