full screen background image

A fost semnat contractul pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei

Unul dintre cele mai importante și mai așteptate proiecte, consolidarea și restaurarea Cazinoului din Vatra Dornei, a fost semnat marţi.

La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Jusdeţean, Gheorghe Flutur, care a precizat că, tot pentru Vatra Dornei, s-a semnat acum 3 luni un proiect pentru crearea unui spațiu de agrement, amenajat în zona stadionului şi a sălii de sport din Vatra Dornei.

Prin investiţia în valoare 3 milioane de lei, pe suprafață de 13.246 mp, se va realiza un teren de tenis/baschet împrejmuit cu o suprafață de 700 mp, teren multisport cu suprafața de 1042,45 mp, acoperit pe timp de iarnă cu balon presostatic, 676 mp de piste biciclete cu sens unic și realizarea a 1620 mp alei pietonale.

Vatra Dornei mai are în evaluare la ADR N-E încă 3 proiect importante: 14 milioane de lei pentru modernizarea a 12 străzi (care a trecut de toate fazele de evaluare), de 11,8 milioane de lei pentru modernizarea a altor 4 străzi și realizarea a 2 locuri de joacă pentru copii (care a trecut de prima fază a evaluării) şi 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea și anveloparea secției de obstetrică-ginecologie de la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Pentru Vatra Dornei se află la ADR N-E proiecte de peste 50 de milioane de lei (peste 11 milioane de euro).

“Sunt bucuros că în acest mandat al meu de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, ADR Nord-Est a contractat cea mai mare sumă dintre toate regiunile de dezvoltare, în dreptul proiectelor pe județul Suceava fiind peste 100 de milioane de lei: Mânăstirile Bogdana, Dragomirna și Probota, Biserica de lemn de la Adâncata, Biserica Sf. Ilie, ctitoria lui Ștefan cel Mare, din comuna Șcheia. Urmează municipiul Suceava, cu 30 milioane de euro pentru proiectele pregătite de primarul Ion Lungu. Urmează Câmpulung Moldovenesc, cu Muzeul Lemnului și reabilitarea Spitalului municipal. Așadar, un Moș Nicolae darnic în 2017 pentru cei care au făcut proiecte în județul Suceava.”, a spus Flutur.

comments

comments