full screen background image

La Serviciul Înmatriculări nu au fost onorate toate rezervările online, din cauza rezervărilor fictive

În urma măsurilor de eficientizare a activității la Serviciul Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise auto, măsuri dispuse de prefectul Mirela Adomnicăi și aplicate din 4 decembrie, s-a constatat că, luni, nu au fost onorate toate rezervările online, atât la înmatriculări definitive cât și la cele provizorii.

Astfel, potrivit situației prezentate de serviciul menționat, la înmatriculări provizorii, pe cele 97 rezervări online s-au prezentat 49 de persoane, iar la înmatriculări definitive, pe cele 156 rezervări online s-au prezentat 112 persoane.

În acest context, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicări a explicat că „locurile au fost blocate cu rezervări pe serii fictive de șasiu”, iar persoanele respective nu s-au mai prezentat în momentul în care au înțeles că se va verifica dacă seria de la programare corespunde cu cea din dosar.

Prefectul Adomnicăi a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu pot onora programarea sunt rugate să și-o anuleze, pentru ca locul eliberat să poată fi folosit de un alt utilizator.

“Îi rugăm pe cei care vor să se reprogrameze în avans să urmărească eliberarea locurilor. Cetățenii trebuie să știe că nu putem face noi anularea cu relocare pe locurile eliberate, întrucât nu avem de unde ști dacă persoanele care s-au programat și pe care vrem să le relocăm au dosarul complet în vederea înmatriculării. Există posibilitatea ca mașina să nu treacă de verificarea RAR-ului, din anumite motive”, a mai spus prefectul județului Suceava.

Potrivit reprezentanților Serviciului Înmatriculări Vehicule și Eliberare Permise, deși s-a anunțat că din 4 decembrie vor fi onorate doar programările online, la cele două ghișee se prezintă, în continuare persoane fără programare, aglomerând spațiul.

Reamintim că, în urma măsurilor dispuse de Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, numărul de rezervări online pentru înmatriculări definitive s-a mărit de la 97 la 156, repartizate egal la cele două ghișee.

În ce privește autorizarea provizorie, rămân 97 de rezervări zilnic, cu excepția zilei de miercuri când, între orele 15 și 18, se alocă 45 de rezervări exclusiv pentru persoanele juridice.

Persoanele care și-au făcut deja rezervări pentru lunile ianuarie și februarie 2018 sunt rugate să urmărească site-ul instituției Prefectului, pentru a se reloca în cazul eliberării unor locuri.

În cazul în care nu sunt de acord cu data reprogramată, pot anula rezervarea și se pot reprograma la o dată ulterioară disponibilă.

Prefectul Mirela Adomnicăi recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele serviciului la data și ora când au rezervarea online, pentru a evita aglomerația inutilă, nefiind primite persoanele fără rezervare online.

De la data menționată, nu mai sunt soluționate cererile persoanelor care au făcut rezervări pe serii de sașiu greșite, incomplete sau inexistente iar personalul de ordine de la intrarea la ghișeele serviciului nu le va mai permite accesul.

comments

comments