full screen background image

Un tânăr din Pătrăuţi, care conducea băut, s-a izbit cu maşina de o căruţă şi a plecat de la locul faptei

În această noapte, la ora 00.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în afara localității Pătrăuți, un localnic, de 20 de ani, nu a păstrat o distanță regulamentară în mers.

Din acest motiv, a intrat în coliziune cu atelajul hipo care circula în fața sa, condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Dornești, pe care l-a proiectat în șanț.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a căruţaşului, a pasagerului din atelaj, un tânăr, de 18 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, şi a unui tânăr, de 22 de ani, din comuna Pătrăuți, pasager în autoturism.

Toţi au fost transportați cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După accident, conducătorul auto a plecat cu vehiculul de la fața locului fără încuviințarea poliției, fiind identificat în jurul orei 02.20.

Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pentru căruţaş, și de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul auto, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments