full screen background image

Războiul declaraţiilor continuă în PMP Suceava

Majorarea taxelor şi impozitelor locale în municipiul reşedinţă de judeţ a dus la o ruptură între unii lideri ai PMP Suceava.

„Consiliul Executiv Judeţean, întrunit în data de 23 noiembrie 2017, a hotărât să ceară aleşilor locali ai partidului să adopte poziţii ferme de respingere a proiectelor de hotărâri care prevăd majorări de taxe şi impozite locale. Sucevenii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor luate de Guvernul PSD-ALDE! Consilierii PMP Suceava vor vota împotriva oricărei forme de majorare a impozitelor şi taxelor locale, fie că vorbim despre 0,5 % sau despre 1150%. Aceasta este o decizie pe care membrii PMP nu o consideră acceptabilă, mai ales în condiţiile în care cei care urmează să suporte majorările vor fi cetăţenii.”, anunţase Corneliu Popovici, prim-vicepreşedintele PMP Suceava.

Cei doi consilieri locali suceveni nu au respectat decizia Consiliul Executiv Judeţean şi au dat voturile necesare, alături de PNL, pentru ca proiectul să treacă.

Imediat după şedinţa de Consiliu Local, Corneliu Popovici a spus că situaţia celor doi membri ai PMP Suceava va fi analizată de conducerea partidului.

În replică, președintele organizației municipale a PMP Suceava, viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a anunțat că va candida la funcția de președinte al organizației județene, funcţie vizată şi de Popovici.

Andronache a spus că, în ultima perioadă, a avut loc un șir de evenimente în interiorul PMP Suceava care “nu fac deloc cinste și onoare partidului”: “Aceste evenimente au amenințat atât unitatea Organizației Municipale Suceava, cât și a altor organizații din județ. Cel mai grav este faptul că aceste disensiuni au fost generate artificial de două, trei persoane rău intenționate din interiorul partidului, persoane care se află chiar în structura de conducere a Organizației Județene PMP. În urma acestor evenimente surprinzătoare și deloc plăcute, dar și la solicitarea mai multor colegi de partid, președinți de organizații, consilieri locali, primar și viceprimari, am decis să candidez pentru funcția de președinte al Organizației Județene PMP Suceava. Am decis să iau atitudine pentru că partidul să rămână unit, să devină mai puternic și pentru a nu mai permite în interiorul partidului lipsa de transparență, corectitudine, respect, încredere și onestitate.”

Ulterior, în presa locală au apărut referiri la implicarea lui Bogdan Ioan Codreanu, primarul comunei Pojorîta, în cursa electorală pentru preşedinția PMP Suceava.

Codreanu a dezminţit informațiile potrivit cărora ar intenționa să candideze pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PMP Suceava: “Apreciez faptul că unele organizații PMP din județ mă consideră potrivit pentru această funcție, însă, din motive personale nu voi candida și nu doresc să fiu implicat în toate aceste discuții politice. Nu voi candida pentru nicio funcție, cu atât mai puțin pentru cea de președinte al partidului. Sunt deranjat de faptul că, fie și «pe surse», au apărut aceste informații, în condițiile în care eu nu am afirmat asta. Comuna Pojorîta și oamenii de aici reprezintă în continuare o prioritate pentru mine. Astfel, nu doresc să dau curs nici unei discuții din acest scandal politic. Trebuie menționat faptul că, aceste discuții au apărut după ce viceprimarul Sucevei Marian Andronache și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Organizației Județene a PMP Suceava.”

În continuare, Bogdan Adrian Nicolau, președintele PMP Rădăuți, a ţinut să clarifice și să aducă precizări legate de ultimele știri apărute referitor la așa-zisul val de demisii din Organizația Rădăuți.

“Din cei peste 120 de membri, singura demisie pe care am primit-o este a domnului Sorin Robu. Nu a fost surprinzătoare decizia dumnealui, întrucât acesta făcea presiuni asupra mea, cerându-mi periodic o funcție fie în deconcentrate, dar mai ales în consiliul de administrație al S.C. Servicii Comunale Rădăuți. I-am explicat acestuia în repetate rânduri că nu am și nici nu îmi doresc să am nicio influență asupra nimănui ca să pot să angajez vreo persoană în unul din serviciile pe care acesta le are în vizor.

Lucrurile au început să degenereze joi, 29 noiembrie a.c., când am refuzat convocarea unei ședințe comandate de persoane aflate la cârma partidului la nivel de județ. Acestea îmi cereau în mod expres să îl exclud din Biroul Executiv PMP Rădăuți pe domnul Emanuel Mitric, să i se retragă acestuia și sprijinul politic pentru ca domnul Sorin Robu să ajungă consilier local în locul lui. Trebuie menționat că la propunerea și la presiunile de tot felul făcute de aceleași persoane, s-au mai făcut în trecut excluderi din partid care s-au dovedit a fi invalide, fiind anulate în instanță.

În rest, nu a fost depusă nici o demisie oficial, informațiile din știrile apărute fiind eronate. În plus, domnul Paul Tărâță, unul dintre fondatorii organizației Rădăuți, nu și-a dat demisia, el continuându-și activitatea în Consiliul Executiv Local PMP Rădăuți în funcția de vicepreședinte. Mai mult decât atât, alți simpatizanți ai partidului și foști membri din structura de conducere a PMP Rădăuți printre care și fostul președinte al Organizației Municipale, în persoana domnului Adrian Puiu, și-au anunțat intenția de a se alătura partidului o dată cu schimbarea conducerii de la nivel județean.

De asemenea, consider că denaturarea realității prin aceste știri false nu reprezintă altceva decât ultimele zvâcniri politice ale celor doi oportuniști care refuză să prezinte membrilor CEJ descărcarea de gestiune de la ultimele alegeri.

Mă bazez pe imparțialitatea dumneavoastră, mizez pe faptul că din respect pentru cititorii dumneavoastră și pentru adevăr, în general, veți disemina informațiile pe care vi le-am transmis mai sus.”, a spus Nicolau.

În sfârşit, Marian Andronache, care este şi vicepreședinte al Consiliului Executiv Național PMP, a dorit să adresez tuturor membrilor, președinților organizațiilor teritoriale și aleșilor locali ai PMP îndemnul de a nu se lăsa influențați de speculațiile apărute, lansate de obscure “surse din cadrul PMP”.

“Din dorința de a preveni dezinformarea opiniei publice, am rugămintea de a ne abține cu toții de la comentarii care aduc prejudicii majore imaginii și unității partidului. Este important ca alegerile ce vor avea loc la nivel județean să se desfășoare conform Statutului și Regulamentului de Organizare și Funcționare al Partidului Mișcarea Populară în mod liber, transparent și democratic. Orice membru al partidului are dreptul de a-și anunța candidatura pentru ocuparea unei funcții de conducere.

Am convingerea că rezultatul competiției anunțate va fi o organizație unită, puternică și transparentă, în care opiniile fiecărui membru vor fi ascultate și respectate. Climatul de stabilitate ce urmează a fi instalat va fi unul specific performanței politice care exclude orice tip de presiune, uneltire sau jocuri de culise.

Vă asigur, dragi colegi, că susținerea, încurajările și încrederea acordată mă motivează să lupt cu fair-play până la finele competiției.”, a transmis Marian Andronache.

comments

comments