full screen background image

Spectacolul “Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, susţinut de persoane cu dizabilități, pe 4 decembrie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, în data de 4 decembrie 2017, începând cu orele 12.00, la Iulius Mall Suceava, a XII-a ediție a evenimentului “Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, eveniment – manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament și din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC Suceava, precum și persoane cu dizabilități din cadrul ONG-urilor și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret.

În cadrul acestui eveniment, se va desfășura un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și va fi organizată o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, are ca obiectiv promovarea înțelegerii, de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Anul acesta, în cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilităţi vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate, care a spus “Singura parte care mă defineşte din cuvântul “dizabilitate” sunt ultimele 9 litere – “abilitate” “ iar mesajul organizatorilor este în acest an: „Şanse egale pentru persoanele cu dizabilităţi – pentru o societate fără discriminări”.

Echipa de organizare a evenimentului: Margareta Isăilă, dir. ex. adjunct, Nicoleta Daneliuc, șef serviciu, Serviciul Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilități, Cristina Doroftei, șef centru CRRN Mitocu Dragomirnei, Laura Bocăneț, asistent medical principal CRRN Mitocu Dragomirnei – coordonator eveniment.

Participă:
٭ Sebi Craciun
٭ CRRN Mitocu Dragomirnei,
٭ CRRN ,,O Nouă Șansă,, Todirești,
٭ CRRN Costîna,
٭ CRRPH ,,O Nouă Viață,, Siret,
٭ Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului,
٭ CRRPH Pojorîta,
٭ Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret,
٭ Casa de tip familiam “Visatorii” Fundu Moldovei,
٭ CRRN Sasca Mica,
٭ CRRN Zvoriștea,
٭ Servicii Multifuncționale Fălticeni,
٭ Asociatia “Freamat de Speranta”

Parteneri: Iulius Mall Suceava, Asociațiile Multicare, Kontrast-E, Te Aud Romania, Fundația ANA, Auchan, Omnitehnic, Jolipan Suceava, Colectivul Sephora, Vodafon, Asociația Părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, .

Parteneri media: Intermedia Sv, Tv Plus Sv, Bucovina TV, NEst TV Channel ,Monitorul de Suceava, Obiectiv, Crai nou, News Bucovina, Radio AS, Suceava Live, VIVA Fm.

Invitați: Manuela Pohoață, Calin Brateanu, Dorel Mihoc (MIDO), Luisa Vasilcovici.

“Dragi suceveni, sunteți invitați la un eveniment de suflet, pentru care beneficiarii serviciilor noastre s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care, mai deosebite, din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor.

Vă veți bucura ochii, sufletul și inima alături de noi, îi veți putea încuraja, dărui un zâmbet și o vorbă bună.

Vă așteptăm cu drag să le spunem ”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!”, transmite directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.

comments

comments