full screen background image

Opoziția a cerut în plenul Camerei Deputaților demisia lui Liviu Dragnea

Deputații PNL, USR și PMP au cerut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ și s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicității împreună cu președintele Senatului ca replică la poziția Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiției.

“Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că, în calitate de lider al grupului PNL, susțin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susțin lupta împotriva corupției, susțin autonomia Justiției, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declarațiile lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și solicit demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, așa cum nu reprezintă foarte mulți oameni cinstiți din această țară”, a spus deputatul Raluca Turcan.

Reprezentantul PMP Corneliu Bichineț a propus ca deputații să formuleze un alt răspuns la comunicatul Departamentului de Stat.

“Pentru a detensiona, eu cred că nu este rău și vă rog să luați aminte ca Parlamentul României, în speță Camera Deputaților, să formuleze el, noi, un răspuns ca reacție la Departamentul de Stat al SUA. De ce spun lucrul acesta? Pentru că noi avem și dreptul și capacitatea, prin liderii noștri de grup, să formulăm un răspuns. Nici domnul Tăriceanu, nici domnul Dragnea nu lucrează pe persoană fizică și nici într-un caz noi nu suntem angajații domniilor lor”, a spus Bichineț. (continuă)

AGERPRES

comments

comments