full screen background image

Nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteo

Peste 3.500 de pompieri militari din județele vizate de avertizările meteorologice au acționat pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului și ninsorile din ultimele 24 de ore, informează IGSU.

Potrivit sursei citate, la această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

IGSU arată că în urma ploilor abundente pompierii dâmbovițeni au acționat pentru evacuarea apei din două curți inundate, iar în județul Călărași pentru evacuarea apei dintr-o curte.

De asemenea, în mai multe județe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuți pe căile de transport rutiere sau feroviare.

Pe fondul ninsorilor, în județul Prahova, pe ruta Târgoviște-Sinaia, autoritățile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1000.

Totodată, în județul Dâmbovița, între cabana Dichiu și cabana Piatra Arsă s-a intervenit pentru preluarea a două persoane, după ce autovehiculul în care se aflau s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranță de către jandarmii montani la cabana Dichiu.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, marți dimineață, în 33 localități din județele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava și Vâlcea se înregistrează avarii, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situației.

ISU București Ilfov a anunțat că pompierii acționează marți la evacuarea apei acumulate pe carosabil la Pod Jilava și în localitatea Pantelimon, într-o gospodărie. De asemenea, în urma vremii nefavorabile cinci mașini au fost avariate de un copac care a căzut pe Calea Griviței 365.

Vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în 10 localități din 7 județe: Brașov, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Mureș și Sibiu. IGSU precizează că prognozele meteorologilor rămân în vigoare pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

AGERPRES

comments

comments