full screen background image

Consilierii suceveni ai PNL şi PMP au hotărât majorarea cu 19% a taxelor și impozitelor locale

Sucevenii vor plăti, anul viitor, taxe și impozite locale majorate, în medie, cu 19%.

În şedinţa de astăzi a Consilului Local, pentru creşterea dărilor au votat cei 12 reprezentanţi ai PNL şi PMP, în timp ce consilierii PSD şi ALDE, în număr de 10, au votat împotriva propunerii.

De reamintit este faptul că prim-vicepreşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, anunţase hotărârea ca, în urma Consiliului executiv Judeţean al partidului, consilierii PMP să voteze împotriva oricărei forme de majorare a impozitelor şi taxelor locale.

Primarul Ion Lungu a anunţat că, în cifre absolute, impozitul pentru o garsonieră creşte cu 16 lei, pentru un apartament cu două camere cu 28 de lei, pentru unul cu 3 camere cu 41 de lei, în timp ce proprietarul unui apartament cu 4 camere va plăti cu 47 de lei mai mult.

De asemenea, plata pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea într-un apartament va creşte de la 80 de lei la 200 de lei.

Ion Lungu a precizat că modificarea este impusă de reducerea impozitului pe venit anunțată de guvern, dar nu toți primarii din județul Suceava sunt dispuși să mărească impozitele și taxele locale, anul viitor.

Primarii municipiilor Fălticeni și Rădăuți, CĂTĂLIN COMAN, respectiv NISTOR TĂTAR, au spus că nu vor fi operate alte majorări decât cele stabilite prin Codul Fiscal.

comments

comments