full screen background image

50 tone de material antiderapant împrăştiate pe străzile Sucevei

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a anunţat că, în această noapte, operatorul de salubrizare/deszăpezire – “Diasil” a acționat cu 26 de utilaje, care au folosit 50 tone de material antiderapant.

Harşovschi a revenit cu rugămintea ca toți conducătorii auto să-și echipeze mașinile corespunzător pentru iarnă.

Tot astăzi, polițiștii locali și cei de la salubrizare vor reaminti agenților economici de obligativitatea acestora de a-și curăța trotuarele adiacente spațiilor comerciale (H.CL. 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 de lei).

Harşovschi precizează că numerele de telefon la care se poate suna non-stop, pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal, sunt (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava.

Viceprimarul spune că întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente şi că pe străzile principale se va interveni doar cu sisteme automate (sărărițe) de împrăștiere a antiderapantului, iar pe cele secundare (mai înguste și cu multe mașini) se va acționa și manual (cu tradiționala lopată).

Lucian Harşovschi aminteşte că trotuarele adiacente spațiilor comerciale ar trebui deszăpezite de agenții economici (HCL 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 de lei) şi că asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor (dacă nu se descurcă, pot apela la I.G.S.U Suceava).

comments

comments