full screen background image

Peste 1.400 de şoferi testaţi cu alcooltestul în acest week-end

Consumul de băuturi alcoolice la volan este una din cazele generatoare de accidente din cele mai grave. În ultima perioadă, deşi au fost organizate săptămânal acţiuni cu efective sporite, în special în partea a doua a zilei, s-au înregistrat accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave. Şi în acest week-end poliţiştii au fost la datorie, zeci de echipaje acţionând cu aparatul etilotest pe drumurile naţionale dar şi judeţene şi comunale.

În perioada 24 – 26 noiembrie, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de agenții de ordine publică atestaţi cu sarcini pe linie rutieră, a organizat şi executat pe raza județului, acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 1424 de conducători auto.

Au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 277 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 109.905 lei.

Au fost reţinute 21 de permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, la ora 16.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe DN 17, în interiorul localităţii Ilişeşti, autoturismul condus de un localnic, de 49 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, la ora 23.30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control, pe strada Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un localnic, de 43 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale.

comments

comments