full screen background image

Bogdan Gheorghiu: “Ministrul de interne trebuie să răspundă în legătură cu metodele de intimidare practicate de Jandarmerie la adresa protestatarilor pașnici”

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, susţine că participanţii la protestul de duminică seara au fost intimidaţi de jandarmi, în Suceava solicitându-li-se să părăsească zona de adunare, centrul Sucevei.

Printr-un comunicat de presă, Gheorghiu transmite:

“Duminică seara, în 26 noiembrie, zeci de mii de români din toată țara au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unui număr copleșitor de aberații numite pompos de PSD –PROGRAM DE GUVERNARE. Pentru a intimida protestatarii pașnici, ministrul de interne Carmen Dan a scos Jandarmeria călare în București printre cetățeni riscând producerea unor evenimente nefericite.

La Suceava, jandarmii au interpelat protestatarii pașnici filmându-i și solicitându-le să părăsească zona, cu o lună înainte de comemorarea a 28 de ani de la Revoluția din 1989 când românii și-au câștigat dreptul la libertate, liberă exprimare și asociere, democrație – valori supreme garantate de Constituția României.

Partidul Social Democrat se îndepărtează astăzi în mare viteză de la valorile democratice europene prin schilodirea legilor justiției, acordarea de privilegii, imunități și amnistii mascate demnitarilor, legalizarea furtului din banul public, blocarea funcționării ONG-urilor, sabotarea economiei naționale și a veniturilor cetățenilor, instaurarea statului polițienesc.

Ca deputat al județului Suceava voi face o interpelare în parlament pentru ministrul de interne Carmen Dan care trebuie să răspundă în legătură cu metodele de intimidare practicate de Jandarmerie la adresa protestatarilor pașnici. România nu este nici Belarus, nici Coreea de Nord iar dreptul la liberă exprimare este fundamental și sacru într-o țară europeană.”

De remarcat că, cel puţin la Suceava, protestul de duminică nu a fost autorizat de către autorităţile locale.

În municipiul reşedinţă de judeţ, au participat la protest în jur de 50 de persoane.

comments

comments