full screen background image

PMP Suceava spune NU majorării taxelor şi impozitelor locale!

Consilierii locali ai PMP Suceava nu sunt de acord cu majorarea taxelor şi impozitelor locale în municipiul reşedinţă de judeţ.

Declaraţia vine în urma anunţului primarului Sucevei, Ion Lungu, care a spus că sucevenii vor plăti, anul viitor, taxe și impozite locale majorate, în medie, cu 19%, modificarea fiind impusă de reducerea impozitului pe venit anunțată de Guvern.

“Consiliul executiv Judeţean, întrunit în data de 23 noiembrie 2017, a hotărât să ceară aleşilor locali ai partidului să adopte poziţii ferme de respingere a proiectelor de hotărâri care prevăd majorări de taxe şi impozite locale. Sucevenii nu trebuie să sufere din cauza deciziilor luate de Guvernul PSD-ALDE! Consilierii PMP Suceava vor vota împotriva oricărei forme de majorare a impozitelor şi taxelor locale, fie că vorbim despre 0,5 % sau despre 1150%. Aceasta este o decizie pe care membrii PMP nu o consideră acceptabilă, mai ales în condiţiile în care cei care urmează să suporte majorările vor fi cetăţenii.”, a declarat Corneliu Popovici, prim-vicepreşedintele PMP Suceava.

“Cetăţenii nu trebuie să sufere din cauza inepțiilor Guvernului PSD pe ai căror reprezentanţi i-a luat gura pe dinainte fără să se uite în buget să vadă dacă au sau nu bani pentru majorările salariale şi celelalte beneficii promise.

Liderii PMP se întreabă ce fel de guvernare are România în condiţiile în care la nivel naţional, PSD se laudă cu o creştere economică dar la nivel local se anunţă majorări semnificative ale impozitelor şi taxelor. Primăriile vor fi obligate să-şi asume responsabilitatea pentru măsurile bombastice anunţate de liderii de partid, făcute fără acoperire şi fără o fundamentare corectă.

În condiţiile în care premierul Tudose a declarat public că România are o creştere economică de 8,6% pe trimestrul 3 al anului în curs, PMP Suceava consideră că o eventuală creştere bugetară pentru administraţiile locale aflate în dificultate trebuie făcută prin sume alocate de Guvern, şi nu prin majorări de taxe şi impozite suportate de cetăţenii judeţului sau mediul de afaceri, şi aşa sufocaţi de politicile dezastruoase ale actualului guvern PSD-ALDE”, a completat prim-vicepreşedintele PMP Suceava.

comments

comments


TAG