full screen background image

Peste 200 de persoane angajate în urma Bursei locurilor de muncă din octombrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a organizat, pe 20 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care s-a desfășurat la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi și Câmpulung Moldovenesc.

Bursa a fost deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.

Numărul angajatorilor participanţi la Bursă a fost de 116, dintre care 41 la Suceava, 23 la Fălticeni, 20 la Rădăuţi şi 32 la Câmpulung Moldovenesc.

În total, au fost oferite 900 de locuri de muncă – 519 la Suceava, 138 la Fălticeni, 194 la Rădăuţi şi 79 la Câmpulung Moldovenesc.

La eveniment au participat 1.101 persoane – 580 la Suceava, 158 la Fălticeni, 260 la Rădăuţi şi 103 la Câmpulung Moldovenesc.

AJOFM a realizat o monitorizare a bursei absolvenților la o lună de la eveniment.

“Absolvenții promoției 2017 și candidații participanți, mai apropiați sau mai îndepărtați de anul absolvirii, cu diferite niveluri de experiență și calificare, au susținut și cel de-al doilea interviu, după primele selecții de la bursă. Bilanțul angajărilor este favorabil, dar înclină mai mult spre candidații care nu au absolvit în acest an”, a precizat Directorul Executiv al AJOFM Suceava, Dănuț Mihai Burgheaua.

Astfel, au fost angajaţi 83 de absolvenţi (34 la Suceava, 23 la Fălticeni, 22 la Rădăuţi şi 4 la Câmpulung Moldovenesc).

Au mai fost angajate şi 121 de persoane reprezentând alte categorii (41 la Suceava, 38 la Fălticeni, 40 la Rădăuţi şi 2 la Câmpulung Moldovenesc).

Printre domeniile de activitate care au absorbit mai multă forță de muncă din răndul absolvenților participanți la această ediție a bursei sunt comerțul, construcțiile, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, restaurante și alte servicii alimentare.

comments

comments