full screen background image

Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină, la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Bucovinei găzduieşte, în data de 29 noiembrie, ora 16, la Muzeul de Istorie din Suceava, str. Ştefan cel Mare nr. 33, o lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină susţinută de Marieta Iliese – absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane.

Subiectul demonstraţiei va fi o icoană a Sfântului Nicolae pictată “da capo al fine “, ocazie cu care vor putea fi urmărite toate etapele de pictare specifice tehnicii bizantine.

Marieta Iliese stăpâneşte o tehnică simplă şi extrem de eficientă de predare având o experienţă de 15 ani de susţinere a cursurilor de tehnica pictării icoanelor bizantine în Olanda.

Evenimentul se adreseaza publicului adult.

Invitaţi să participe la această activitate sunt profesorii şi învăţătorii din Suceava, dar şi publicul larg, care au astfel ocazia să-şi completeze cunoştintele, să-şi dezvolte aptitudinile şi creativitatea sau poate deveni un start într-o nouă profesie. Intenţia pictoriţei este de răsturna perspectiva având în noua imagine, copii privindu-şi părinţii sau bunicii învăţând.

Nu doar tehnica, ci şi ritualul care se aplică de-a lungul lecţiei, fac din cursurile Marietei Iliese o atracţie de care puteţi avea parte şi dumneavoastră.

“Pentru a vă convinge, vă invităm să răspundeţi provocării noastre de a participa la demonstraţia care va avea loc la muzeu.”, transmit organizatorii evenimentului.

comments

comments