full screen background image

Axa rutieră Neamț-Bacău va fi reabilitată cu 184,5 milioane de lei

Axa rutieră Neamț-Bacău va fi reabilitată și modernizată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene (MDRAPFE) remis, joi, AGERPRES.

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul Regiunea Nord-Est — Axa rutieră strategică 3: Neamț-Bacău.

‘În ultimele săptămâni am semnat contracte de finanțare pentru investiții de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din toate regiunile istorice ale țării. Acest demers va continua și în viitorul apropiat, fiindcă mă număr printre cei care cred cu tărie că infrastructura de transport este vitală pentru dezvoltare’, a afirmat Nica.

Cu o valoare totală de 184,6 milioane lei, din care 175,6 milioane lei finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR), proiectul are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a localităților aferente comunelor Dămienești, Negri, Prăjesti, Traian, Secuieni, Izvoru Berheciului, Colonești, Răchitoasa, Motoșeni, Glăvănești, Podu Turcului, localități adiacente drumurilor județene modernizate. De rezultatele modernizării celor 94 de km de drum județean vor beneficia locuitorii din localitățile respective, agenții economici din zonă, care vor avea un timp de transport redus cu 30%, precum și participanții la traficul rutier, se arată în document.

Programul Operațional Regional (POR) 2014 — 2020 are ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic. AGERPRES

comments

comments