full screen background image

Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbușit în Marea Filipinelor

Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbușit în Marea Filipinelor în timp ce trebuia să aterizeze pe un portavion american, a anunțat miercuri Marina americană, potrivit AFP, Reuters și Kyodo.

“Un avion al Marinei americane care transporta 11 pasageri și membri ai echipajului s-a prăbușit în ocean la sud-est de (insula) Okinawa”, a precizat Marina americană într-un comunicat.

“Sunt în desfășurare operațiuni de salvare a personalului, iar starea lor de sănătate va fi evaluată de echipa medicală a (portavionului) USS Ronald Reagan”, se mai arată în comunicat.

“Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată”, a adăugat Marina.

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a spus presei că Marina americană l-a informat că accidentul ar fi putut fi cauzat de o problemă la motor.

Itsunori Onodera a mai afirmat că cel puțin două persoane de la bordul avionului de transport C-2 Greyhound sunt date dispărute, în timp ce opt persoane au fost salvate.

Portavionul USS Ronald Reagan desfășura un exercițiu comun cu Forța de apărare a Marinei japoneze în largul grupului de insule Okinotori, a declarat oficialul japonez.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza