full screen background image

Cu Alina Balațchi, despre cartea „Supereroii din farfurie”, o carte de reţete pentru gătitul cu cei mici

Prietena Viva Fm, Alina-Nicoleta Balațchi, a adus sfaturi pentru părinți. Am aflat detalii despre cartea „Supereroii din farfurie” scrisă împreună cu prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscută și pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro.

„Supereroii din farfurie” conține rețete care pot fi gătite împreună cu cei mici și vă arată cum puteți să-i implicați în procesul gătitului în funcție de vârstă.

Gătitul în familie poate da naştere unor experienţe magice! În timp ce petreceţi timp de calitate împreună, gătitul îi va ajuta pe cei mici să-şi dezvolte abilităţile, să devină mai încrezători şi să descopere care sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea lor.

”E un proiect foarte drag pe care l-am făcut cu o altă suceveancă, Anca Lungu, pentru mămici, tătici și pitici, de fapt este pentru toată lumea această cărticică. Sunt câteva rețete care o să îi împrietenească pe copii cu legumele: dacă pui un pic de magie în tot ceea ce faci, chiar și în gătit…aceste legume devin prietenii copiilor”.

”Eu m-am ocupat 12 ani cu activitatea în domeniul educației și toată experiența pe care am avut-o de-a lungul timpului am încercat să o concretizez în 20 de pilule de parenting și 20 de activități” a menționat Alina Balațchi.

Micii pofticioşi vor învăţa lucruri noi, îşi vor dezvolta vocabularul, îndemânarea şi abilităţile de lucru în echipă şi vor deveni mai independenţi şi mai împliniţi. Jocurile, activităţile amuzante şi ilustraţiile nostime ale Annabellei Orosz îi vor ajuta să descopere şi să iubească superalimentele bogate în vitamine şi minerale, esenţiale pentru sănătatea lor.

Dincolo de reţetele extraordinare pe care le conţine, cartea Ancăi Lungu vă oferă sfaturi practice legate de alimentaţia celor mici, de nutrienţii esenţiali pe care hrana lor ar trebui să îi conţină şi de impactul a ceea ce mănâncă asupra sănătăţii.

Ascultă, mai jos, interviul cu Alina Balațchi:

comments

comments