full screen background image

Atelier Cultural Interetnic, la Centrul Social “Maria Ward” Rădăuți

Pe data de 24 noiembrie, Centrul Social “Maria Ward” Rădăuți va desfășura manifestarea intitulată “Atelierul Cultural Interetnic”.

Activitatea face parte din proiectul Prin pași mici vom reuși, beneficiarii acestuia fiind 50 de școlari care vor participa la un program axat pe cunoașterea tradițiilor și culturii etniilor din zona Rădăuți, dar și la activitățile de educație informală pentru copiii școlari aflați în situații de risc: excursii, activități recreative și servicii de consiliere.

Programul va cuprinde câte o prezentare susținută de reprezentanții rușilor lipoveni, ucrainenilor, rromilor și românilor, după care va urma un moment artistic prezentat de perechi de dans reprezentative pentru fiecare etnie.

În cea de a doua parte a programului, vor avea loc atelierele de dans, iar beneficiarii vor afla mai multe despre dansurile specifice, semnificația costumelor tradiționale și informații cu referire la cultura fiecarei etnii.

La Atelierul Cultural Interetnic vor participa reprezentanți din partea Holzindustrie Schweighoffer, reprezentanți ai primăriei municipiului Rădăuți, ai Direcției de Asistență Socială Rădăuți, 6 profesori voluntari și 25 de elevi voluntari.

Centrul Social “Maria Ward” oferă servicii socio-educative copiilor şcolari şi preşcolari aflaţi în dificultate, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora, prevenind abandonul şi instituţionalizarea, crescându-le şansele pentru o viaţă adultă responsabilă şi autonomă, luând în considerare cerinţele societăţii, conform criteriilor reglementate de legislaţia în vigoare.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments