full screen background image

Programul sărbătorilor de iarnă, definitivat la Rădăuţi

Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură a Municipiului Rădăuți, a prezentat într-o conferință de presă programul activităților organizate de instituția pe care o conduce și de Primăria Rădăuți, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Manifestările vor începe pe data de 26 noiembrie cu Sărbătorirea Zilei Bucovinei și se vor încheia pe 6 ianuarie 2018 cu Revelionul Pensionarilor.

Ziua Bucovinei va fi celebrată în Piața Centrală, pe 26 noiembrie, începând cu ora 15.30. Cei prezenți vor asista la un spectacol artistic, care va continua marți, 28 noiembrie în sala Casei de Cultură unde, cu începere la ora 14.00, spectacolul artistic va continua, urmat de scurte alocuțiuni ținute de invitații la Sărbătoarea Bucovinei. Vor participa cadre didactice și elevi de la instituțiile de învățământ din localitate și oaspeți din Bucovina de Nord, regiunea Cernăuți. În seara aceleiași zile, iubitorii de muzică clasică sunt invitați la un festival de pian la patru mâini, în cadrul activității intitulate ”Klavier Art Duo Festival 2017”, organizat de Casa de Cultură sun coordonarea lui Ovidiu Foca.

Pe data de 1 Decembrie, în fața Monumentului Eroilor Neamului din str. Bogdan Vodă, Primăria Municipiului Rădăuți și Consiliul Local invită instituțiile publice, unitățile de învățământ, partidele politice, asociațiile și ONG-urile la depunere de coroane și jerbe de flori. Asfel va fi sărbătorită la Rădăuți și în acest an Ziua națională a României.

La ora 18.00, tot pe 1 decembrie, la Galeriile de Artă rădăuțenii sunt invitați la expoziția ”Poveste de iarnă” a Lilianei Stehneiov și a Ginei Agape.

Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți face posibilă întâlnirea copiilor din oraș cu Moș Nicolae, pe data de 6 decembrie la ora 16.00 în Parcul Central, unde va fi și un spectacol pentru copii.

”Hristos se naște, slaviți-L!” este titlul expoziției de pictură găzduite de Galeriile de Artă începând cu data de 18 decembrie, organizată de preot Ilie Sfârnaciuc la cea de a VIII-a ediție.

Nu va lipsi nici în acest an concertul de colinde ”Hristos se naște, slaviți-L!”, organizat de directorul Casei de Cultură a Municipiului Rădăuți, Ovidiu Foca și de preot Ilie Sfârnaciuc și susținut la Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Marginea.

Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură a Municipiului Rădăuți, aduce două evenimente culturale deosebite la Rădăuți, la sfârșitul acestui an. Concertul de Crăciun cu Mirel Manea, Symphonic Pop Orchestra din Botoșani și un concert al solistului Ducu Bertzi va avea loc la Casa de Cultură pe data de 18 decembrie la ora 19.00, iar Concertul de Colinde ”Feeria Crăciunului”- ediția a IX-a va fi tot pe scena Casei de Cultură pe data de 21 decembrie la ora 18.00.

Data de 22 decembrie aduce la Rădăuți activități dedicate Revoluției Române din Decembrie 1989. La ora 11.00, la Monumentul Eroilor Revoluției de lângă Catedrală, consilierul județean Simion Sticleț invită instituțiile publice, unitățile de învățământ, partidele politice, ONG-urile, să depună coroane de flori și să participe la programul ce va fi organizat.

La Rădăuți, Moș Crăciun va veni pentru toți copiii, pe data de 23 decembrie la ora 16.00 în Parcul Central. Cei mici vor primi cadouri și vor asista la un spectacol de colinde.

La Primăria Municipiului Rădăuți colindătorii vor fi primiți în zilele de 27, 28 și 29 decembrie, iar Festivalul de Datini și Obiceiuri de Anul Nou va fi susținut de 15 formații din Rădăuți și localitățile limitrofe, în ziua de 31 decembrie începând cu ora 13.00 în Piața Centrală.

Revelionul 2018 începe la ora 22.00 cu concerte și un spectaculos foc de artificii pregătit pentru ora 24.00.

Revelionul pensionarilor va fi organizat la Restaurantul ”Tărăncuța” pe 6 ianuarie, organizat de Primăria Municipiului Rădăuți și Consiliul Local.

Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură a Municipiului Rădăuți:

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments