full screen background image

Moldova: Peste 87% dintre participanții la referendumul de la Chișinău au votat pentru demiterea lui Chirtoacă

Peste 87% dintre alegătorii prezenți la referendumul organizat duminică la Chișinău s-au pronunțat în favoarea revocării primarului Dorin Chirtoacă, însă rezultatul scrutinului nu a fost validat, ca urmare a prezenței scăzute la urne, de doar 17,54%.

Potrivit datelor centralizate de Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, după numărarea voturilor din toate cele 307 secții de votare, la scrutin s-au prezentat 107.577 alegători.

Dintre aceștia, pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului au votat 93.720 de persoane (87,12%), iar împotrivă au votat 13.857 de alegători (12,88%).

Pentru ca referendumul să fi fost declarat valabil era nevoie ca la urne să se prezinte minimum o treime din alegătorii cu drept de vot, adică 216.733 din totalul de alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Referendumul, care este o premieră pentru Republica Moldova, a fost inițiat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și a fost susținut de alte două formațiuni politice de stânga, respectiv Partidul Comuniștilor și “Partidul Nostru”.

AGERPRES

comments

comments