full screen background image

Contrabandişti ucraineni, depistaţi în timp ce intenţionau să introducă ilegal în România 9.000 de pachete cu țigări

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat 9.000 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România. Doi cetățeni ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În dimineața zilei de 20 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – ITPF Sighetu Marmației au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 01.00, lucrătorii au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Mușenița, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză care, atunci când au văzut poliţiştii de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut doi bărbați, care au fost identificați ulterior ca fiind cetățenii ucraineni Ilici B. și Ivanovici B, în vârstă de 20, respectiv 21 de ani.

La scurt timp autorităţile de frontieră ucrainene au comunicat faptul că pe teritoriul lor, pe direcția respectivă, au reținut trei persoane de sex masculin, care au participat la activitatea infracțională.

În urma verificării zonei, au fost descoperite mai multe colete care conţineau 9.000 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 108.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea soluționării legale.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza