full screen background image

Aproape 300 de amenzi aplicate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni de combatere a circulaţiei cu viteză excesivă

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire, prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, neînregistrându-se nici un deces sau rănit grav. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat pe perioada week-end-ului o acţiune cu efective sporite. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

Astfel, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 17 – 19 noiembrie, într-un interval orar de 4 ore, Serviciul Rutier împreună cu formațiunile rutiere de la nivelul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 277 sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 14 de permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe permise de conducere – 10 – au fost ridicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, celelalte fiind reţinute pentru depăşiri neregulamentare.

De asemenea, în cadrul acţiunii a fost constatată şi o infracţiune.

La data de 17 noiembrie, la ora 15:11, poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Fălticeni au indentificat în trafic autoturismul condus de un bărbat, de 33 de ani, din Mănastirea Humorului, pe DN2E, care se deplasa din direcția Spătărești către Cornu Luncii, cu viteza de 201 km/h, pe sector de drum cu limita de viteză de 80 km/h.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza