full screen background image

Județul Suceava, la Târgul de Turism al României

Joi a început Târgul de Turism al României, ediția de toamnă (Romexpo, 16-19 noiembrie)

Consiliul Județean participă, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Suceava, având două standuri – unul propriu și unul în cadrul standului României.

“În standul României promovăm Suceava – destinație de excelență, iar in standul propriu promovăm Bucovina, județul Suceava, cu accent pe Crăciun în Bucovina. Vom avea prezentări şi demonstrații practice de gastronomie si ale meșteșugarilor.

Ca parteneri, avem primării, asociații de turism, asociații ale meșteșugarilor și Asociația Produs în Bucovina.

Odată cu acest eveniment dorim să accentuăm promovarea în mediul on-line a Bucovinei, a destinațiilor turistice din județul Suceava.”, a precizat preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că în cadrul târgului vor fi prezentate şi o serie de aplicaţii:

“Este vorba despre Bucovina – aplicație disponibilă pentru telefoanele smart; Patrimoniul cultural al municipiului Suceava, film realizat cu ajutorul tehnologiei VR (Virtual Reality) şi Suceava -Destinație Europeană de Excelenţă 2017, film de prezentare, difuzat în cadrul Galei de premiere EDEN, cu Suceava pe locul I, fiind premiat un proiect depus de CJ Suceava prin CNIPT.

Materialele au fost realizate de întreprinzători privați, din fondurile acestora, în colaborare cu CNIPT care a pus la dispoziție date cu privire la evenimentele organizate în județul Suceava, descrierea obiectivelor turistice, a meșteșugurilor, muzeelor, caselor memoriale etc.

Aplicațiile vor fi disponibile gratuit.

Inițiativa a venit după apelurile făcute la întâlnirile cu cei care activează în turism, ca mediul privat să se implice mai mult în promovarea Bucovinei, a destinațiilor turistice din județul Suceava.”

Invitat la Festivitatea de premiere a Destinațiilor EDEN, Gheorghe Flutur va primi premiul acordat Consiliului Judeţean Suceava pentru locul I ocupat de Proiectul „MUNICIPIUL SUCEAVA. Turism cultural tangibil”, depus de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT), la concursul EDEN, ediția 2017.

Suceava, ca Destinație Europeană de Excelență, va beneficia de o serie de facilități, atât din partea Ministerului Turismului, cât și a Comisiei Europene. Va fi promovată în cadrul standului României de la Târgul de Turism al României, din 16-19 noiembrie, precum și la o Festivitate de premiere, care va avea loc la Bruxelles în luna martie 2018, iar Consiliul Județean Suceava o va include în calendarul pe 2018 al tuturor acțiunilor de promovare, pe care îl va aproba în perioada următoare.

De asemenea, Suceava va beneficia și de mediatizare pe internet (comunicate pe site-ul Ministerului Turismului, pagină specială pe site-ul www.romania.travel, postări pe pagina de Facebook Romania EDEN Destinations, video realizat de Comisia Europeană și postat pe canalul Youtube Romania Travel, pagină specială pe site-urile europene www.edenineurope.eu / www.edentourism.eu), în mass-media națională, în materialele EDEN ale Ministerului și în materiale informative ale instituțiilor europene.

„Obținerea locului I a fost posibilă, în bună măsură, și ca urmare a promovării și realizării de către instituții ale Consiliului Judeţean Suceava, în special Muzeul Bucovinei, a unor importante investiții, cum ar fi cele de la Cetatea de Scaun a Sucevei sau de la Muzeul de Istorie.

În cadrul acestei festivități, voi prezenta oferta turistică a Județului Suceava, a Bucovinei, și, împreună cu primarul Ion Lungu, oferta turistică a Municipiului Suceava și vom participa la o dezbatere pe tema turismului.”, a declarat Gheorghe Flutur.

comments

comments