full screen background image

Telefoane la care se pot sesiza non-stop problemele din trafic pe perioada iernii

“Când va veni ninsoarea, bucurați-vă de ea!”, transmite sucevenilor viceprimarul Lucian Harşovschi.

Deoarece urmează sezonul rece și vom fi deseori ninsori, Harşovschi precizează că numerele de telefon la care se poate suna non-stop, pentru a sesiza diferite probleme în traficul rutier/pietonal, sunt (0731) 996 856 – dispecerat Diasil Service și 0230/212696 – Primăria Suceava.

Viceprimarul spune că întotdeauna se va interveni mai întâi pe arterele principale și apoi pe cele secundare și adiacente şi că pe străzile principale se va interveni doar cu sisteme automate (sărărițe) de împrăștiere a antiderapantului, iar pe cele secundare (mai înguste și cu multe mașini) se va acționa și manual (cu tradiționala lopată).

Lucian Harşovschi aminteşte că trotuarele adiacente spațiilor comerciale ar trebui deszăpezite de agenții economici (HCL 155/2013 – amendă cuprinsă între 500 și 2000 de lei) şi că asociațiile de proprietari au obligativitatea de a curăța țurțurii de gheață de la nivelul superior al blocurilor (dacă nu se descurcă, pot apela la I.G.S.U Suceava).

“Vom acționa cu sare, cât este posibil, și apoi cu nisip. Nu se va folosi pietriș, care va trebui strâns tot de noi în primăvară. De asemenea, se va acționa cu clorură de calciu și inhibitori. Totodată, vreau să vă informez că aceste deszăpeziri se fac și în funcție de buget. De aceea, întotdeauna voi încerca să obțin un echilibru între eficiență și costurile primăriei. Așadar, când va veni ninsoarea, bucurați-vă de ea! Foarte important, să nu uitați să vă echipați mașinile corespunzător pentru iarnă!”, a încheiat Harşovschi.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza