full screen background image

Societăţile de telefonie mobilă, în topul reclamaţiilor la Protecţia Consumatorilor

În luna octombrie, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava s-au inregistrat 137 de reclamaţii, ponderea principala reprezentând-o, în continuare, cele împotriva societăţilor de telefonie mobilă.

În total, comisarii suceveni au desfăşurat 265 de controale, aplicând 71 de amenzi, în valoare de peste 146.400 de lei, şi 35 de avertismente.

În ceea ce priveşte comercializarea produselor din carne, s-au efectuat 45 de acţiuni de control, fiind aplicate 16 amenzi, în valoare de 33.000 de lei, şi 11 avertismente. S-au retras de la comercializare 155,35 kg de produse, în valoare de 2.921 de lei. Ca deficienţe s-au constatat etichetarea incorectă, neîncadrarea în cantitatea netă declarată şi lipsa preţurilor.

Referitor la respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare în mediul rural, în urma a 98 de acţiuni de control s-au aplicat 30 de amenzi, cumulând 34.500 de lei, şi 8 avertismente.

Şeful CJPC Suceava, Comisar şef adjunct, Vasile Latiş, a precizat că subordonaţii săi au mai efectuat 37 de controale în unităţile de primire turistică. S-au aplicat 18 amenzi, în valoare de 38.000 de lei, şi 8 avertismente. Printre principalele deficienţe s-au numărat lipsa preţurilor la cazare, lipsa etichetelor pe produse sau lipsa informătii despre produsele obţinute din produse congelate.

comments

comments