full screen background image

Curs de limbă germană la USV, sponzorizat de EGGER România

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în colaborare cu firma EGGER România, inițiază un nou proiect orientat spre dezvoltarea aptitudinilor şi a competenţelor specifice pe care trebuie să le dobândească absolvenţii de studii superioare în vederea facilitării inserţiei pe piaţa muncii şi a creşterii gradului de adaptabilitate a acestora la piața muncii. Existența unor relații strânse între mediul de afaceri și mediul academic este benefică, deoarece încurajează transferul și schimbul de cunoștințe, creează parteneriate pe termen lung și diverse oportunități. În acest context se dorește susținerea unui curs facultativ de Limba Germană în cadrul facultății.

”Cursul de Limbă Germană se organizează, în cadul disciplinelor facultative din planul de învățământ, pentru studenţii din anii I, II, III, ciclul de studii – Licenţă, programele de studii Economie Generală și Comunicare Economică și Afaceri internaționale, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, cu un număr de 84 de ore de curs pe parcursul întregului an universitar 2017-2018. Universitatea pune la dispoziţia proiectului comun spaţiile de învăţământ, materialele necesare şi va contracta lectorul specializat, asigură promovarea cursurilor în rândul beneficiarilor studenţi şi se va ocupa de buna organizare a cursurilor, iar EGGER România pune la dispoziţia universităţii suma necesară derulării acestui proiect”, declară prof. univ.dr. Carmen Nastase, decan FSEAP.

Cooperarea mai strânsă cu mediul de afaceri ajută instituțiile de învățământ superior să dezvolte programe de studii adaptate nevoilor pieții.

“Având în vedere cadrul colaborării fructuoase de 9 ani dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și EGGER România ne-am propus intensificarea acestei cooperări și a comunicării dintre mediul universitar și compania noastră și participarea activă la dezvoltarea aptitudinilor și competentelor individuale ale studenților și adaptarea mai eficientă a acestora la cerințele actuale ale pieței muncii. Pentru anul universitar 2017-2018, compania noastră si-a exprimat interesul de a susține financiar un Curs de limbă germană, pentru studenții din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”- Suceava, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică. La finalizarea programului, vom premia primii 3 studenti cu cele mai mari note, cu premii de 100 Euro. In perioada cursului vom organiza de asemenea și o vizită la fabrica noastră, pentru a permite înțelegerea mediului de lucru de la EGGER și înțelegerea valorilor companiei,aspect deosebit de important pentru EGGER. Pentru îmbunătățirea continuă a acestei colaborări, vom organiza ședințe de analiză, față în față, studenți, profesori din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică și noicei de la EGGER. Vom asculta opinii pentru a putea găsi impreună cele mai bune pârghii de dezvoltare a acestui program” a declarat Daniela Ungureanu, Director Resurse Umane Divizia Est -România/ Rusia/ Polonia/ CEE în cadrul Grupului EGGER.

comments

comments