full screen background image

România – Olanda, astăzi, ultimul meci al tricolorilor din 2017

Naționala de fotbal a României se află înaintea ultimului meci din 2017. Unul cu caracter amical, dar care se va disputa în compania unei formații, Olanda, care nu demult era în vârful fotbalului mondial. Acum, însă, batavii se află, ca și noi, în reconstrucție totală. Meciul se joacă marți, 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională, scrie digisport.ro.

Olandezii sunt într-o situaţie ingrată, aflându-se la al doilea turneu final ratat, după ce n-au reușit calificarea nici la Euro 2016. Asta nu înseamnă, însă, că sunt o reprezentativă de pluton. Aflat la ultimul meci pe banca Olandei, selecționerul Dick Advocaat a venit la București cu jucători importanți, precum Sneijder, Depay, Blind, Babel sau Strootman.

Olanda, coșmarul tricolorilor din ultimii 20 de ani, echipă care ne-a marcat 10 goluri numai în cele mai recente trei întâlniri, reprezintă așadar o ocazie importantă pentru Cosmin Contra de a restarta total o primă reprezentativă ce părea complet debusolată după mandatul lui Daum. Iar acest lucru este susținut de chiar declarația lui Contra.

„Noi luăm din merite. Că Olanda este slabă, Turcia echipă slabă, iar băieţii ăştia nu au niciun merit. La înfrângeri că nu au nicio valoare, că e generaţie ratată. Când băieţii ar trebui lăudaţi! România nu a lăsat Turcia să joace fotbal, d-aia a fost aşa”, a spus selecționerul, la conferința de presă de dinaintea amicalului de pe Arena Națională.

Contra și-ar fi dorit să poată trimite în teren tot ce are mai bun, ca și cum de acest meci ar fi depins o calificare la Mondiale, dar se gândește deja și la Liga Națiunilor.

„Am adus mulți jucători noi pentru a-i vedea. Eu vreau ca la ora începerii Ligii Națiunilor să știu clar pe cine voi conta. Mai avem două ferestre în care voi mai vedea niște jucători. Eu încerc să mențin jucători de la meciul cu Turcia și să mai văd și alții. Săpunaru nu s-a refăcut dupa accidentarea de la meciul cu Turcia, iar el nu s-a antrenat cu băieții. Incert e și Tătărușanu, i s-a blocat spatele”, a mai spus Contra.

Cine se aştepta ca selecţionerul să improvizeze foarte mult la acest ultim test cu siguranţă trebuie să îşi reconsidere opinia. Din informaţiile colegilor de la Fotbal Club, Contra va folosi o formulă destul de apropiată de cea standard.

Singurul semn de întrebare al lui Contra e legat de posibilitatea de a-l folosi pe Tătăruşanu, care acuză o accidentare. Staff-ul tehnic lucrează pentru a-l recupera, astfel că portarul lui Nantes are o mică şansă să fie pe teren din primul minut.

Echipa probabilă:

Pantilimon – M. Bălașa, Dr. Grigore, Chiricheș, Cr. Ganea – Hoban, N. Stanciu – Chipciu, Budescu, Grozav – Fl. Andone

comments

comments