full screen background image

Workshop pe tema piciorului diabetic şi al tratamentului minim invaziv al acestuia, la Spitalul Judeţean

În perioada 15-17 noiembrie 2017, va fi organizat în incinta Spitalului Judeţean “Sf .Ioan cel Nou Suceava” cel de al IV lea workshop&hands-on pe tema piciorului diabetic şi al tratamentului minim invaziv al acestuia, sub denumirea “Workshop & Hands-On şi tratamentul minim invaziv in ischemia critica la piciorul diabetic”.

Acest eveniment este organizat de catre Societatea de Neuropatie Diabetica, in colaborare cu Asociatia de Podiatrie si in parteneriat cu Societatea de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala din Romania, care si-au propus, o serie de inițiative menite sa atraga atenția asupra complicațiilor diabetului zaharat, a riscurilor implicate de piciorul diabetic, dar si de orizonturile pe care le abordeaza radiologia interventionala in ceea ce priveste tratamentul endovascular al acestei afectiuni.

Sectia de Diabet din cadrul Spitalului de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou” Suceava partener al evenimentului, are in componenta o echipă capabila de o abordare multidisciplinara, dedicata ingrijirii picioarelor persoanelor cu diabet care este compusă din diabetolog, neurolog, nefrolog, chirurg vascular, chirurg generalist, ortoped, podiatru, radiolog interventionist si asistenti medicali educatori.

Rezultatele clare ale tratamentului minim invaziv au determinat reducerea cu pana la 50% a amputațiilor la nivelul Spitalului de Urgenta Județean Suceava, creand premisele unui astfel de eveniment.

La acest eveniment international Workshop & Hands-On si tratamentul minim invaziv in ischemia critica la piciorul diabetic axat pe tratamentul minim invaziv sunt invitati participanti din tara si strainatate, personalitati medicale, profesori si doctori care formeaza echipa multidisciplinara de tratament al piciorului diabetic. Pe durata seminarului vor fi prezentate si tratate cazuri ale pacientilor cu aceasta afectiune.

Partenerii acestui eveniment sunt: Medtronic, Bard, MSD, AstraZeneca, Novo Nordisk, Sanofi, Braco, UCB, Labormed Alvogen, Worwag, Angiospectru Med,TehnoPlus Medical, Neurodiab, Asociatia de Podiatrie, Societatea de Neuroradiologie si Radiologie Interventionala.

comments

comments