full screen background image

Peste 450 de şoferi verificaţi cu etilotestul, în urma unei acţiuni a Poliţiei Rutiere

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfăşurat o acţiune în vederea identificării persoanelor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, punând în pericol siguranţa rutieră.

Au fost testaţi cu aparatul etilotest 459 de şoferi, iar în cazurile în care alcoolemia a fost peste limita legală au fost întocmite dosare penale, fiind constatate 6 fapte penale.

De asemenea, s-au aplicat 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.325 de lei. S-au reţinut 12 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Pe 9 noiembrie, în jurul orei 14.35, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe strada Biruinţei din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un localnic, de 53 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi reamintesc că vor dispune măsurile legale ce se impun, inclusiv privative de libertate, faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră şi pun în pericol viaţa participanţilor la trafic.

comments

comments