full screen background image

Elevii din anul I ai Şcolii de Jandarmi Fălticeni au depus jurământul

Vineri, 10 noiembrie, într-un cadru festiv şi în prezenţa invitaţilor şi a personalului şcolii, comandantul unităţii, col. Ionel Postelnicu, a prezentat “Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului în anul de învăţământ 2016-2017”.

La acest moment de bilanţ al şcolii au participat colonel Cezar Medvichi, împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, comisar şef de poliţie Cătălin Radu, din partea Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I., lt.col. Mihai Lungu, inspectorul şef al I.J.J. Suceava și Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

În urma prezentării raportului detaliat cu cifre şi date statistice care au reflectat activitatea fiecărui compartiment al unităţii, evidenţiindu-se atât realizările, cât şi neajunsurile cu care s-a confruntat instituţia de învăţământ, invitații au apreciat pozitiv activitatea şcolii şi faptul că s-au depășit dificultăţile inerente.

Col. Cezar Medvichi a menționat că dublarea cifrei de școlarizare pentru acest an școlar, precum și menținerea acesteia pentru perioada următoare a determinat aplicarea unor măsuri excepționale ce vor impune un efort deosebit din partea personalului școlii. De asemenea, eli a apreciat calitatea și profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului absolvenții școlii militare de jandarmi din Fălticeni.

Ulterior momentului de bilanț, începând cu ora 11.00, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a organizat şi desfăşurat în faţa Monumentul Eroilor din Piaţa Nada Florilor din Municipiului Fălticeni ceremonia depunerii Jurământului militar de către elevii jandarmi din anul I, seria 2017-2018.

După prezentarea onorului reprezentantului Jandarmeriei Române, col. Cezar Medvichi, a urmat alocuțiunea comandantului şcolii, col. Ionel Postelnicu, care a prezentat semnificaţia jurământului militar.

Cuvintele jurământului, rostite cu tărie şi emoţie de către cei 350 de elevi jandarmi (321 de bărbaţi şi 29 de femei) în faţa Drapelului de Luptă, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare a legământului şi de către comandantul şcolii: “De azi înainte, prin voia voastră şi ocrotirea lui Dumnezeu, v-aţi legat pe viaţă de ţară! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”.

Ulterior, în numele tinerei generaţii de elevi jandarmi, a luat cuvântul elevul Andrei Paloș, admis cu cel mai mare punctaj la concursul de admitere, care a transmis tuturor celor prezenţi garanţia că la finalul pregătirii vor fi capabili să facă față provocările şi încercările cu care se vor confrunta în profesia aleasă.

Au urmat alocuţiunile lui Cătălin Coman – primarului municipiului Fălticeni, Mirela Adomnicăi – prefectul judeţului Suceava, precum şi a domnului împuternicitului adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Cezar Medvichi.

Un element de noutate l-a constituit faptul că pe lângă reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice locale au răspuns invitației de a participa la ceremonie și inspectorii șefi și comandanții unităților operative ale Jandarmeriei care au o strânsă colaborare cu instituția de învățământ din Fălticeni.

Ceremonia s-a încheiat, în aplauzele asistenţei, cu defilarea batalionului de elevi în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza