full screen background image

Petru – Sebastian Jureschi este noul şef al Direcției de Sănătate Publică Suceava

Petru – Sebastian Jureschi este, prin ordin al Ministrului Sănătăţii, noul director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

El va ocupa postul până la ocuparea temporară sau definitivă a funcţiei publice de conducere, în condiţiile legii.

Cu domiciliul în Câmpulung Moldovenesc, Jureschi era inspector în cadrul DSP Suceava.

DSP Suceava a fost condusă, cu titlu interimar, de medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Ea deţine şi funcţia de director adjunct, pe care a ocupat-o prin concurs.

În luna septembrie, pentru postul de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava s-au înscris trei candidați. Dintre aceştia, unul (Marius Prisăcaru) nu s-a prezentat, iar doi (Diana Gășpărel și Ioan Barbă) nu au întrunit punctajele necesare.

În aceste condiții, DSP Suceava rămăsese sub conducerea Cătălinei Zorescu, chiar dacă aceasta nici măcar nu se înscrise în concurs.

Concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea funcţiei de şef al DSP Suceava a fost a doua încercare din acest an. Prima a fost în primăvară, când nici unul dintre candidaţii înscrişi atunci nu a promovat.

Anterior, în 2016, ANFP a avut alte două încercări. La prima nu s-a înscris nimeni, la a doua candidaţii n-au trecut de proba scrisă.

comments

comments