full screen background image

Guvernul va reintroduce garanții pentru companiile care contestă licitațiile

Guvernul are în vedere reintroducerea unei garanții financiare pentru companiile care contestă procedurile de achiziție publică, a anunțat joi, la Piatra Neamț, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Acesta a declarat, într-o conferință de presă, că măsura este analizată de membrii Executivului și ar putea fi reintrodusă până la sfârșitul acestui an.

“Avem o analiză la nivelul Guvernului și luăm cu seriozitate în considerare să reintroducem acea garanție pe care o solicităm celui care vrea să depună o contestație. Știți foarte bine că ea a mai fost prevăzută în legislația națională. A fost declarată neconstituțională, dar a fost declarat neconstituțional actul prin care îi reții acea sumă, dar nu și obligația de a depune efectiv la momentul la care faci o contestație”, a afirmat Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, joi, la Piatra Neamț, la semnarea a 19 contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și un contract din fonduri europene, pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii din județul Neamț.

AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza