full screen background image

Guvernul va reintroduce garanții pentru companiile care contestă licitațiile

Guvernul are în vedere reintroducerea unei garanții financiare pentru companiile care contestă procedurile de achiziție publică, a anunțat joi, la Piatra Neamț, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Acesta a declarat, într-o conferință de presă, că măsura este analizată de membrii Executivului și ar putea fi reintrodusă până la sfârșitul acestui an.

“Avem o analiză la nivelul Guvernului și luăm cu seriozitate în considerare să reintroducem acea garanție pe care o solicităm celui care vrea să depună o contestație. Știți foarte bine că ea a mai fost prevăzută în legislația națională. A fost declarată neconstituțională, dar a fost declarat neconstituțional actul prin care îi reții acea sumă, dar nu și obligația de a depune efectiv la momentul la care faci o contestație”, a afirmat Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, joi, la Piatra Neamț, la semnarea a 19 contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și un contract din fonduri europene, pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii din județul Neamț.

AGERPRES

comments

comments