full screen background image

Peste 330 de amenzi aplicate, după două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat, în zilele de 4 şi 5 noiembrie, o acţiune cu efective sporite. Toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost aplicate 332 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.170 de lei, majoritatea – 232 – pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 29 de permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe permise de conducere – 19 – au fost reţinute pentru depăşirea regimului legal de viteză, alte 10 fiind reţinute pentru abateri de altă natură.

Un tânăr, de 22 de ani, din județul Iaşi, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, cu viteza de 114 km/h în localitate (+64 km/h).

O tânără ,de 24 de ani, din comuna Șcheia, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Dărmăneşti, cu viteza de 143 km/h în localitate (+93 km/h).

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

comments

comments