full screen background image

Facturile la electricitate ar putea crește

Pregătiţi-vă pentru facturi mai mari la energie electrică. Preţul pe bursă al energiei continuă să crească galopant. Azi a ajuns la dublul cotaţiei faţă de săptămâna trecută. Cifrele arată că în această după-amiază preţul energiei tranzacţionate pe bursă va fi cel mai mare din regiune.

Prețul energiei electrice pe piața OPCOM are astăzi o medie de 326 de lei pe MW/h, dublu față de săptămâna trecută, când prețul era de 145 lei pe MW/h.

Prețul maxim de astăzi este de 570 lei pe MW/h, preț care va fi atins între orele 17.00 și 19.00, când va fi vârful de consum.

Aceste prețuri amintesc de cotațiile istorice înregistrate în iarna trecută, în februarie 2017, când au depășit 650 lei pe MW/h.

Comparativ cu țări din regiune ca Ungaria, Slovacia și Cehia, cu care suntem interconectați, România are cele mai mari prețuri.

De exemplu, la ora 15.00, prețul în România va fi 87 de euro pe MW/h, în timp ce în Cehia va fi 56 de euro pe MW/h. La ora a19.00, pe vârful de consum, prețul în România va ajunge la 124 de euro pe MW/h, față de 85 de euro pe MW/h în Cehia.

comments

comments