full screen background image

Botoșani:Pompierul Iulian Rotariu va alerga în scop caritabil la ultramaratonul ‘Racing The Planet Ultra Patagonia 2017’

Pompierul Iulian Rotariu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani va participa, în perioada 12-19 noiembrie, la ultramaratonul “Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” din Argentina.

Potrivit unui comunicat al ISU Botoșani remis vineri AGERPRES, Rotariu va intra în competiție alături de alți 360 de alergători din 60 de țări, înfruntând temperaturi și condiții extreme, “Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” clasându-se în primele zece curse din lume ca dificultate.

Cursa “Racing The Planet Ultra Patagonia 2017” se va desfășura în cea mai faimoasă și sălbatică regiune din America de Sud, dominată de munții Anzi. Alergarea va fi într-o zonă exclusiv muntoasă, cu lacuri și dune de nisip, la o altitudine de 3.000 de metri, unul din locurile din lume unde se poate face insolație și degerături în aceeași zi.

Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută și a sprijini “Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copii.

Subofițerul ISU Botoșani a mai participat, până acum, la ultramaratoanele “Gobi March” (China, iunie 2016), “Atacama Crossing” (Chile, octombrie 2016) și “Sahara Race” (Namibia, mai 2017).

AGERPRES

comments

comments