full screen background image

Rezultate promiţătoare pentru înotătorul Şerban Cotos, la concursurile de la Beclean şi Izvorani

Rezultatele obţinute la concursurile de verificare de la Beclean şi Izvorani demonstrează nivelul foarte bun de pregătire pe care l-a atins înotătorul rădăuţean Şerban Cotos, în perspectiva participării la Campionatele Naţionale în bazin scurt, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni la Hunedoara.

La concursul de la Beclean, desfăşurat în bazin scurt, Şerban Cotos a fost declarat cel mai bun sportiv la categoria sa de vârstă, după ce a câştigat patru din cele şase probe la care a concurat şi a ocupat două locuri doi.

Probele de 200 metri mixt, 100 metri liber, 100 metri fluture şi 400 metri liber au fost câştigate cu timpi care îl recomandă pe Şerban Cotos pentru podiumul de premiere la Concursul de la Hunedoara, iar pe treapta a doua a podiumului a urcat în probele de 100 metri spate şi 100 metri bras.

Timpi foarte buni a obţinut Şerban Cotos şi la sfârşitul săptămânii trecute, când a înotat în bazinul olimpic de la Izvorani.

Aici a dominat probele de 100 metri fluture, 200 metri fluture şi 200 metri liber, pe care le-a câştigat detaşat şi a ocupat un loc doi la 200 metri mixt.

Astfel, cu patru locuri I şi două locuri II la Beclean şi cu trei locuri I şi un loc II la Izvorani, Şerban Cotos poate privi cu optimism Campionatele Naţionale în bazin scurt, de la Hunedoara.

 

Elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Filadelfia, Şerban Cotos este antrenat la Bazinul Universităţii Suceava de către lector universitar dr. Sorin Raţă, pregătirea fizică pe uscat este realizată cu ajutorul profesorului Iustin Tătărău, iar de partea de refacere şi recuperare se ocupă kinetoterapeutul Cristian Chihaia.

Şerban Cotos este legitimat din luna septembrie a anului trecut la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, unde beneficiază de toate facilităţile Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie. De asemenea, Asociaţia pentru Promovarea Nataţiei Rădăuţi, împreună cu Lincor Trans Rădăuţi au suportat mare parte din cheltuielile de pregătire ale înotătorului Şerban Cotos.

„Mulţumesc domnului director Sorin Raţă pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat. Mulţumesc Ivankăi, Galinei şi lui Sergiu Spiţa cu ajutorul cărora m-am putut pregăti la Izvorani şi la Beclean. Mulţumesc domnului profesor Tătărău pentru răbdare, domnului Chihaia pentru tot ceea ce face şi mulţumiri tuturor celor de la Bazinul Universităţii, care mă suportă mai multe ore pe zi. La Universitate mă pregătesc foarte bine, toată lumea este foarte atentă să nu-mi lipsească nimic aşa că, sunt convins, rezultatele foarte bune vor apărea cât mai curând. De asemenea, mulţumesc conducerii, corpului profesoral şi colegilor mei de la Liceul Filadelfia, unde am găsit un mediu propice performanţei, atât pe plan şcolar cât şi pe plan sportiv”, a spus Şerban Cotos.

În vârstă de 15 ani, înotătorul rădăuţean a fost declarat până acum de 14 ori campion naţional al României, de 29 de ori vicecampion naţional şi de 19 ori a ocupat poziţia a treia.

De asemenea, Şerban Cotos a fost declarat cel mai bun înotător din România la 13 ani şi la 14 ani, iar la 13 ani a depăşit şase recorduri naţionale în bazin scurt.

comments

comments